Vitalmetoden

Om vitalmetoden

Vitalmetoden grundades år 2007, ursprungligen som en metod mot huvudvärk. Med tiden upptäcktes att de flesta muskulära problem kunde behandlas med metoden. Då varje patient är unik anpassas behandlingen alltid individuellt. Vår huvudklinik är baserad vid Odenplan, Stockholm men vi har utbildat några duktiga behandlare även i andra delar av landet. Alla utövare har genomgått en basmedicinsk utbildning, motsvarande sjuksköterskeprogrammet och är licensierade massageterapeuter med specialistkompetens i Vitalmetoden, smärtproblematik och stress. De flesta har även påbyggnadsutbildningar i kostrådgivning, osteopati, yoga, mobilisering, sjukvård, homeopati mm. Den gemensamma nämnaren är att de alla brinner för att hjälpa dig leva ditt bästa och mest balanserade liv. De har en gedigen kännedom om kroppens strukturer, musklers funktion och den problematik som kan uppstå av överbelastning, stillasittande, stress, monotont arbete, skada eller andra livsstilsfaktorer. För att du ska känna dig trygg, i våra händer, är alla utövare behandlingsskadeförsäkrade och har tecknat avtal om tystnadsplikt. Vi följer patientjournallag (1985:56)

Grundare & eldsjäl

Vår grundare och utvecklare av huvudvärksbehandlingen, Vitalmetoden, Anette Pettersen är en medicinsk massageterapeut som brinner för mental och fysisk hälsa. Hon har påbyggnadsutbildningar i bl a Priokommunikation, dry needling, NLP, hårmineralanalys och mobilisering.  Hon har ett stort intresse för hormonbalans och antiinflammatorisk kost. Dessa mångsidiga färdigheter möjliggör ett integrerat och skräddarsytt förhållningssätt till varje patient och varje tillstånd. 

Anette tror starkt på patientutbildning och att ge patienterna möjlighet att vara proaktiva kring sin hälsa. Hennes breda utbildning gör det möjligt för henne att effektivt diagnostisera och behandla muskelproblematik och smärta i kombination med stresshantering och hemövningar. Hemövningarna syftar till att minska antalet behandlingar på kliniken och kan användas som verktyg under stressiga perioder i livet. 

Med hjälp av ett funktionellt tillvägagångssätt strävar hon efter att hitta och behandla grundorsaken till obalanser i kroppen, med målet att förbättra patientens hälsa och livsstil. Anettes övertygelse är att om grundorsaken inte behandlas kommer problematiken snart återkomma. 2013 vann hon länsfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, för utvecklingen av Vitalmetodens huvudvärksbehandling. Hon har sedan dess fortsatt på sin innovativa bana och har bl a skapat behandlingsmetoden Neoterapi, en naturlig vidareutveckling av Vitalmetoden som knyter samman den fysiska behandlingen med, effektiva, mentala övningar, som utförs vid ett och samma tillfälle. 

vitalmetodens utvecklare Anette Pettersen

prisvinnande massage

skapa innovationspris logo

Vitalmetoden har vunnit länsfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, instiftat till minne av Alfred Nobel. 

Skapapriset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delas ut varje år sedan 1986. Vinnaren kan kalla sig svensk mästare i innovationer. Skapapriset delades ut för 28:e gången 2013. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få ökad tillväxt.

Juryns motivering: Anette har med Vitalmetoden etablerat en innovativ ny och skalbar behandlingsmetod för att bota huvudvärk och migrän. En unik komplementärmedicinsk behandlingsmetod som kan ge människor ett värdigare liv utan kronisk värk.

 

Vi erbjuder...

Holism

Vi ser helheten och tillsammans, med dig, gör vi ett detektivarbete för att finna orsakerna till dina besvär. Om nödvändigt skickas du till din vårdgivare för kompletterande undersökning. Vi har även analysmetoder på kliniken.

Fri konsultation

Innan du bokar dina första, fyra, behandlingar vill vi, gärna, prata med dig och erbjuder därför kostnadsfri telefonkonsultation. Vi vill veta mer om dig och du har säkert frågor om behandlingen. Välkommen att boka din konsultation. 

Garanti

Som enda terapeuter har vi pengarna-tillbaka-garanti på våra huvudvärksbehandlingar. Blir du inte bättre inom 10 behandlingar får du tillbaka behandlingskostnaden.

Prisbelönt metod

2013 vann Vitalmetoden delfinalen av Sveriges största innovationspris, instiftat till minne av Alfred Nobel. 

Vill du bli en av oss?

yrkesutbildning medicinsk massageterapeut

Var 4e kvinna och var 5e man lider av återkommande huvudvärk. Ännu fler får nån gång i livet rygg och nackvärk. Brinner du för att hjälpa människor till bättre livskvalitet så är det vitalpraktiker du ska bli.

Vi tror på att lära för livet -inte bara fram till nästa prov. Vi har sedan starten 2012 fokuserat på att leverera en kvalitetssäkrad yrkesutbildning. Vi utvecklas ständigt i samarbete med våra elever, marknadens behov och våra duktiga aktörer i näringslivet som bidrar till att ta ditt lärande till nästa nivå.

Yrkesskolan för massageterapier är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill sadla om eller ta nästa steg i din nuvarande yrkesroll. Oavsett vad ditt mål är så blir du attraktiv på arbetsmarknaden genom att studera hos oss. 

Utbildningen till medicinsk massageterapeut med specialistkompetens är helt rätt i tiden. Vår utbildning har branschens mest avancerade basmedicin och motsvarar den som läses på programmet sjuksköterska vid Karolinska institutet. Du blir även diplomerad yin yogainstruktör och näringsrådgivare. Det finns ingen myndighet som övervakar hälsobranschen -det blir då, än, viktigare med självreglering och utbildningar som bygger både på beprövad och klinisk erfarenhet. Behovet av medicinska massageterapeuter, med specialistkompetens, är enorm. Mer än hälften av våra elever har en befintlig kundkrets redan under utbildningen.

LIA  på den egna orten är ett av de viktigaste momenten i utbildningen och det är den praktiken som gör dig till en skicklig behandlare och utövare av yrket. Dessutom behöver du inte bosätta dig på annan ort under 20 veckor. Antingen väljer du en av våra professionella samarbetspartners eller en praktikplats du själv valt.

Just nu tar Anette Pettersen emot praktikanter i Stockholm. Du pluggar som praktikant helt i din egen takt då du inte har kurskamrater att ta hänsyn till.

Kontakta oss för mer info och kursplan.

Rulla till toppen