Vitalmetoden

Om vitalmetoden

Vitalmetoden grundades Är 2007, ursprungligen som en metod mot huvudvÀrk. Med tiden upptÀcktes att de flesta muskulÀra problem kunde behandlas med metoden. DÄ varje patient Àr unik anpassas behandlingen alltid individuellt. VÄr huvudklinik Àr baserad vid Odenplan, Stockholm men vi har utbildat nÄgra duktiga behandlare Àven i andra delar av landet. Alla utövare har genomgÄtt en basmedicinsk utbildning, motsvarande sjuksköterskeprogrammet och Àr licensierade massageterapeuter med specialistkompetens i Vitalmetoden, smÀrtproblematik och stress. De flesta har Àven pÄbyggnadsutbildningar i kostrÄdgivning, osteopati, yoga, mobilisering, sjukvÄrd, homeopati mm. Den gemensamma nÀmnaren Àr att de alla brinner för att hjÀlpa dig leva ditt bÀsta och mest balanserade liv. De har en gedigen kÀnnedom om kroppens strukturer, musklers funktion och den problematik som kan uppstÄ av överbelastning, stillasittande, stress, monotont arbete, skada eller andra livsstilsfaktorer. För att du ska kÀnna dig trygg, i vÄra hÀnder, Àr alla utövare behandlingsskadeförsÀkrade och har tecknat avtal om tystnadsplikt. Vi följer patientjournallag (1985:56)

Grundare & eldsjÀl

VÄr grundare och utvecklare av huvudvÀrksbehandlingen, Vitalmetoden, Anette Pettersen Àr en medicinsk massageterapeut som brinner för mental och fysisk hÀlsa. Hon har pÄbyggnadsutbildningar i bl a Priokommunikation, dry needling, NLP, hÄrmineralanalys och mobilisering.  Hon har ett stort intresse för hormonbalans och antiinflammatorisk kost. Dessa mÄngsidiga fÀrdigheter möjliggör ett integrerat och skrÀddarsytt förhÄllningssÀtt till varje patient och varje tillstÄnd. 

Anette tror starkt pÄ patientutbildning och att ge patienterna möjlighet att vara proaktiva kring sin hÀlsa. Hennes breda utbildning gör det möjligt för henne att effektivt diagnostisera och behandla muskelproblematik och smÀrta i kombination med stresshantering och hemövningar. Hemövningarna syftar till att minska antalet behandlingar pÄ kliniken och kan anvÀndas som verktyg under stressiga perioder i livet. 

Med hjÀlp av ett funktionellt tillvÀgagÄngssÀtt strÀvar hon efter att hitta och behandla grundorsaken till obalanser i kroppen, med mÄlet att förbÀttra patientens hÀlsa och livsstil. Anettes övertygelse Àr att om grundorsaken inte behandlas kommer problematiken snart Äterkomma. 2013 vann hon lÀnsfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, för utvecklingen av Vitalmetodens huvudvÀrksbehandling. Hon har sedan dess fortsatt pÄ sin innovativa bana och har bl a skapat behandlingsmetoden Neoterapi, en naturlig vidareutveckling av Vitalmetoden som knyter samman den fysiska behandlingen med, effektiva, mentala övningar, som utförs vid ett och samma tillfÀlle. 

vitalmetodens utvecklare Anette Pettersen

SmÀrta Àr inte nÄgot du ska behöva gÄ i rehab för att lÀra dig leva med. SmÀrta Àr alltid ett tecken pÄ att nÄgot i din inre eller yttre miljö inte fungerar. Tillsammans tar vi reda pÄ vad.

prisvinnande massage

skapa innovationspris logo

Vitalmetoden har vunnit lÀnsfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, instiftat till minne av Alfred Nobel. 

Skapapriset Àr landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delas ut varje Är sedan 1986. Vinnaren kan kalla sig svensk mÀstare i innovationer. Skapapriset delades ut för 28:e gÄngen 2013. Att stimulera innovationsviljan i Sverige Àr en nationell angelÀgenhet för att fÄ ökad tillvÀxt.

Juryns motivering: Anette har med Vitalmetoden etablerat en innovativ ny och skalbar behandlingsmetod för att bota huvudvÀrk och migrÀn. En unik komplementÀrmedicinsk behandlingsmetod som kan ge mÀnniskor ett vÀrdigare liv utan kronisk vÀrk.

 

Vi erbjuder...

Holism

Vi ser helheten och tillsammans, med dig, gör vi ett detektivarbete för att finna orsakerna till dina besvÀr. Om nödvÀndigt skickas du till din vÄrdgivare för kompletterande undersökning. Vi har Àven analysmetoder pÄ kliniken.

Fri konsultation

Innan du bokar dina första, fyra, behandlingar vill vi, gÀrna, prata med dig och erbjuder dÀrför kostnadsfri telefonkonsultation. Vi vill veta mer om dig och du har sÀkert frÄgor om behandlingen. VÀlkommen att boka din konsultation. 

Garanti

Som enda terapeuter har vi pengarna-tillbaka-garanti pÄ vÄra huvudvÀrksbehandlingar. Blir du inte bÀttre inom 10 behandlingar fÄr du tillbaka behandlingskostnaden.

Prisbelönt metod

2013 vann Vitalmetoden delfinalen av Sveriges största innovationspris, instiftat till minne av Alfred Nobel. 

Vill du bli en av oss?

yrkesutbildning medicinsk massageterapeut

Var 4e kvinna och var 5e man lider av Ă„terkommande huvudvĂ€rk. Ännu fler fĂ„r nĂ„n gĂ„ng i livet rygg och nackvĂ€rk. Brinner du för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor till bĂ€ttre livskvalitet sĂ„ Ă€r det vitalpraktiker du ska bli.

Vi tror pÄ att lÀra för livet -inte bara fram till nÀsta prov. Vi har sedan starten 2012 fokuserat pÄ att leverera en kvalitetssÀkrad yrkesutbildning. Vi utvecklas stÀndigt i samarbete med vÄra elever, marknadens behov och vÄra duktiga aktörer i nÀringslivet som bidrar till att ta ditt lÀrande till nÀsta nivÄ.

Yrkesskolan för massageterapier Ă€r alternativet för dig som Ă€r pĂ„ jakt efter ditt första jobb, vill sadla om eller ta nĂ€sta steg i din nuvarande yrkesroll. Oavsett vad ditt mĂ„l Ă€r sĂ„ blir du attraktiv pĂ„ arbetsmarknaden genom att studera hos oss. 

Utbildningen till medicinsk massageterapeut med specialistkompetens Àr helt rÀtt i tiden. VÄr utbildning har branschens mest avancerade basmedicin och motsvarar den som lÀses pÄ programmet sjuksköterska vid Karolinska institutet. Du blir Àven diplomerad yin yogainstruktör och nÀringsrÄdgivare. Det finns ingen myndighet som övervakar hÀlsobranschen -det blir dÄ, Àn, viktigare med sjÀlvreglering och utbildningar som bygger bÄde pÄ beprövad och klinisk erfarenhet. Behovet av medicinska massageterapeuter, med specialistkompetens, Àr enorm. Mer Àn hÀlften av vÄra elever har en befintlig kundkrets redan under utbildningen.

LIA  pĂ„ den egna orten Ă€r ett av de viktigaste momenten i utbildningen och det Ă€r den praktiken som gör dig till en skicklig behandlare och utövare av yrket. Dessutom behöver du inte bosĂ€tta dig pĂ„ annan ort under 20 veckor. Antingen vĂ€ljer du en av vĂ„ra professionella samarbetspartners eller en praktikplats du sjĂ€lv valt.

Just nu tar Anette Pettersen emot praktikanter i Stockholm. Du pluggar som praktikant helt i din egen takt dÄ du inte har kurskamrater att ta hÀnsyn till.

Kontakta oss för mer info och kursplan.