Ring oss för info 010-250 80 00

SMSa din frÄga 076-076 68 00

Skicka mail: info@vitalmetoden.se

Vitalmetoden

VĂ„ra behandlingar

Vi behandlar alla muskulÀra problem Àven om vÄr specialitet Àr huvudvÀrk, yrsel, nack- och ryggsmÀrta. Vitalmetoden Àr en hands-on behandling men dÄ vi ser till helheten kan vi rekommendera vissa utredningar i vÄrden, hÄrmineralanalyser för att reda ut om dina problem beror pÄ nÀringsbrister och dÀrefter ge kostrÄd. HÄrmineralanalyserna Àr en service till vÄra patienter och du gör dem till sjÀlvkostnadspris. 

SÄ hÀr gÄr det till

Vissa patienter, som hört att Vitalmetoden Ă€r en djupgĂ„ende behandling, Ă€r rĂ€dda för för att den ska vara smĂ€rtsam. Vi vill att det kĂ€nns lite, ont-skönt, men vi tvingar aldrig loss dina muskler. Vi lĂ„ter dem slĂ€ppa i sin, egen, takt. Ibland vill de inte under pĂ„gĂ„ende behandling och dĂ„ lĂ„ter vi det bero, till nĂ€sta tillfĂ€lle. Dina muskler tror att de hjĂ€lper dig, att fly eller fĂ€kta, nĂ€r de spĂ€nner sig. Med tiden kommer de pĂ„ att det kostar dem mindre energi att vara ”kroniskt” anspĂ€nda. Det Ă€r, troligen, i detta skede dina problem med huvudvĂ€rk, yrsel, tinnitus och rygg- eller nacksmĂ€rta, börjar visa sig.

HuvudvÀrk

Även om huvudvĂ€rk vĂ€ldigt sĂ€llan Ă€r farligt kan det vara bra att göra en ordentlig utredning hos din vĂ„rdgivare. HuvudvĂ€rk som uppstĂ„r plötsligt efter femtioĂ„rsĂ„ldern ska alltid utredas.

Det var för vÄr unika huvudvÀrksbehandling vi vann delfinalen av SKAPA-priset. Vi har behandlat de flesta huvudvÀrkstyper med god framgÄng. Varje patient Àr en individ och ingen behandling Àr den andra lik. DÀrför Àr det viktigt att göra en djupgÄende analys av din livssituation, eventuella sjukdomar och stressorer. VÄr mÄlsÀttning Àr att du ska bli symtomfri sÄ snart som möjligt och att dina resultat blir bestÄende.

Yrsel & YrselmigrÀn

Yrsel kan ha flera orsaker som, t ex spÀnda muskler i nacken, kristallsjuka, blodtrycksfall, yrselmigrÀn och sjukdomar i nervsystemet. De patienter vi stöter pÄ har oftast spÀnda nackmuskler och yrselmigrÀn. Vid dessa typer av yrsel fÄr vi, ofta, goda resultat inom fyra behandlingar.

NacksmÀrta

NackspÀnningar Àr ett livsstilsproblem som allt fler drabbas av. Man kanske jobbar vid en dator, Àgnar kvÀllarna Ät att huka över en mobil, har ett orörligt och stillasittande liv. Huvudet vÀger ca fem kilo och om man hukar mÄnga timmar om dagen Àr det inte rygg- och nackkotorna, som det Àr tÀnkt, utan nackmusklerna som fÄr bÀra tyngden. Symtomen kan vara smÀrta frÄn nacken, en trötthetskÀnsla, tinnitus, huvudvÀrk, yrsel, synrubbningar mm. 

RyggvÀrk & Ryggskott

NĂ€stan alla drabbas av ont i ryggen i perioder av livet. Orsakerna kan t ex vara överanstrĂ€ngning, felaktig rörelse, stillastittande, repetativa rörelser. MĂ„nga tror att det Ă€r en svag rygg som orsakar problemen. Inom Vitalmetoden anser vi att det Ă€r en rygg som Ă€r för ”stark”. DĂ€rför rekommenderar vi att man inte trĂ€nar under pĂ„gĂ„ende behandling.

Fasciaterapi

Fascian, bindvĂ€ven, Ă€r en vĂ€v som omsluter allt frĂ„n celler, organ och muskler i din kropp. Den Ă€r ditt största organ. PĂ„ senare Ă„r har man förstĂ„tt att den har lĂ„ngt fler funktioner Ă€n att, bara, vara en sammanhĂ„llande ”pĂ„se”. Det har visat sig att den skickar impulser genom kroppen 20 ggr snabbare Ă€n nervsystemet, vĂ€xer sig tjockare nĂ€r du Ă€r orörlig, orsakar stapplighet, smĂ€rta och stelhet nĂ€r den förtjockas. Fasciaterapi skiljer sig inte sĂ€rskilt mycket frĂ„n vĂ„ra övriga behandlingsformer men krĂ€ver lite mer av dig som patient. KĂ€nner du dig fĂ„ngen i din egen kropp Ă€r det denna behandling du ska vĂ€lja.

Neoterapi

Neoterapi Àr en behandlingsform sprungen ur Vitalmetoden, Priokommunikation och Neurolingvisktisk programmering, NLP. DÄ psyket och muskulaturen samverkar och stress eller oönskade beteenden och livshÀndelser, lÀtt, tar sig uttryck i muskelspÀnningar var den en naturlig vidareutveckling av Vitalmetoden, den ursprungliga huvudvÀrksbehandlingen.

Neoterapi Àr en kraftfull behandlingsmetod för att lösa upp negativa upplevelser frÄn det förflutna, slÀppa rÀdslor, fÄ bÀttre sjÀlvkÀnsla, vilket kan fÄ till förÀndring och i sin tur slÀppa muskelspÀnningar. Den innefattar tvÄ delar, samtalet och muskelbehandlingen.

SÀttet att samtala pÄ, inom neoterapin, gÄr förbi det logiska sinnet, som vill analysera och ha kontroll. PÄ sÄ sÀtt kommer du in i ett tillstÄnd dÀr det gÄr att arbeta med det undermedvetna, vilket ofta Àr svÄrt i ett vanligt samtal. SÀrskilt nÀr spÀnning i muskulaturen finns parallellt som en del av problematiken. Du ska naturligtvis vÀnda dig till din vÄrdgivare om du har psykisk ohÀlsa eller mörka tankar.

Denna behandlingsform Àr för dig som t ex Àltar en gammal oförÀtt, inte kan slÀppa tankar pÄ jobbet nÀr du Àr ledig eller har relationsproblematik.

HĂ„rmineralanalys
-att mÀta Àr att veta

HMA Àr det sÀkraste sÀttet att mÀta vilka vitaminer och mineraler du, eventuellt, lider brist pÄ och om det Àr detta som orsakar din huvudvÀrk och muskelspÀnning. 

Blodprover visar, endast, en ögonblicksbild av mineralstatusen som cirkulerar i blodet, vid provtillfÀllet. HÄret, dÀremot, visar allt du stoppat i munnen de senaste tre mÄnaderna. HÄrprovet skickas till labbet Trace Elements i Dallas, USA dÀr det analyseras pÄ molekylnivÄ. Efter ca en mÄnad kommer provsvaret i form av en 16 sidor lÄng beskrivning av din personliga biokemi. Du fÄr kostrÄdgivning och vetskap om vilka vitamin- och mineraltillskott, just du, har behov av. Du fÄr ocksÄ veta om du har toxiner i kroppen och vad du dÄ bör göra.