Vitalmetoden

Lider du av långvarig smärta? Påverkas din vardag negativt av stress och spänningar? Har du provat det mesta utan att bli symtomfri? Då är du som de flesta av våra patienter och har äntligen kommit rätt! Vi gör vårt yttersta för att hjälpa dig bli ”kroniskt” smärtfri och få tillbaka din livskvalitet.

Vår moderna livsstil kan vara mycket ansträngande för många, vilket innebär att vi alla kan drabbas av:

 • Ländryggssmärta
 • Nackproblem
 • Huvudvärk
 • Ischias
 • Led och muskelsmärta
 • Åldersrelaterad eller allmän stelhet
 • Stress och ångest
 • Trötthet
 • Kramper
 • Sömnproblem
 • Näringsbrister
 • Hormonobalanser

Vår kliniska erfarenhet har visat att de flesta muskulära smärt -och spänningstillstånd kan behandlas med Vitalmetoden. Vår utgångspunkt är att spänningar är en signal på att något i din livsstil, inte fungerar. När spänningsmönstret bryts börjar du må bättre. Vi lägger tid på att försöka identifiera vad som orsakar dina spänningar, behandla dem och ge dig verktygen för att undvika att hamna i smärta igen.

Vitalmetoden är, i högsta grad, ett samarbete mellan dig och din vitalpraktiker. För att förstärka behandlingsresultatet kommer du få hemuppgifter som ska utföras under kuren. Följer du råden kommer antalet behandlingstillfällen minimeras. Verktygen kan även användas vid stress, i framtiden, för att du inte ska hamna i samma spänningstillstånd igen.

De allra flesta brukar behöva 4-6 behandlingstillfällen, där 4 behandlingar är ett minimum, men naturligtvis inte bindande. Hur musklerna tar emot behandlingen kan variera. Du kan känna dig trött och lite försämrad mellan de första behandlingarna. Detta händer ibland och är inget att oroa sig för. I enstaka fall kan dina symtom förstärkas när musklerna försöker arbeta sig tillbaka till det ursprungliga, spända, läget.

Viktigt mellan behandlingarna är att vila. Vi avråder från träning och all ansträngning som kan undvikas under hela kuren. Det gäller även cykling, simning och löpning.

Om Vitalmetoden

Vitalmetoden är en unik behandlingsmetod ursprungligen utvecklad, av medicinska massageterapeuten Anette Pettersen, mot huvudvärk. Nu mer behandlar vi all muskulär smärta. Vi har rönt stora framgångar i media och genom att vinna delfinalen av Sveriges största innovationspris, under de senaste åren. Men största framgången är ändå alla, våra, nöjda kunder.

Inom Vitalmetoden anser vi att 90% av all smärta i huvudet beror på anspänningar i muskulaturen som i sin tur påverkar nerverna i huvudet och alltså behandlingsbar. Femton års klinisk erfarenhet visar att vår teori stämmer. Vitalpraktiker är de enda terapeuter som har pengarna-tillbaka-garanti om din huvudvärk inte blivit bättre inom tio behandlingar. Du har inget att förlora utom smärta!

Alla vitalpraktiker har sedan utbildningens första dag en behandlingsskadeförsäkring, tystnadsplikt och stor inkänningsförmåga. Vi arbetar i team, även om avståndet är långt och rådfrågar varann om om vi stöter på något oförutsett i behandlingssammanhang. På så vis får du, som väljer oss, inte bara en behandlare utan allas samlade erfarenhet.