Ring oss för info 010-250 80 00

SMSa din frÄga 076-076 68 00

Skicka mail: info@vitalmetoden.se

Vitalmetoden

Om vitalmetoden

Vitalmetoden utvecklades Är 2007, ursprungligen mot huvudvÀrk. Med tiden upptÀcktes att de flesta muskulÀra problem kunde behandlas med denna metod men dÄ varje patient Àr unik anpassas behandlingen individuellt. VÄr huvudklinik Àr baserad vid Odenplan, Stockholm men vi har duktiga behandlare Àven i andra delar av landet. Alla utövare har genomgÄtt en basmedicinsk utbildning, motsvarande sjuksköterskeprogrammet och Àr licensierade massageterapeuter med specialistkompetens i Vitalmetoden, smÀrtproblematik och stress. De flesta har Àven pÄbyggnadsutbildningar i kostrÄdgivning, osteopati, yoga, mobilisering, sjukvÄrd, homeopati mm. Den gemensamma nÀmnaren Àr att de alla brinner för att hjÀlpa dig leva ditt bÀsta och mest balanserade liv. De har en gedigen kÀnnedom om kroppens strukturer, musklers funktion och den problematik som kan uppstÄ av överbelastning, stillasittande, stress, monotont arbete, skada eller andra livsstilsfaktorer. För att du ska kÀnna dig trygg, i vÄra hÀnder, Àr alla utövare behandlingsskadeförsÀkrade och har tecknat avtal om tystnadsplikt. Vi följer patientjournallag (1985:562)

Grundare & eldsjÀl

VÄr grundare och utvecklare av huvudvÀrksbehandlingen, Vitalmetoden, medicinska massageterapeuten, Anette Pettersen brinner för mental och fysisk hÀlsa. Hon har pÄbyggnadsutbildningar i Priokommunikation, dry needling, NLP, hÄrmineralanalys och mobilisering.  Hon har ett stort intresse för hormonbalans och antiinflammatorisk kost. Dessa mÄngsidiga fÀrdigheter möjliggör ett integrerat och skrÀddarsytt förhÄllningssÀtt till varje patient och varje tillstÄnd. 

Anette tror starkt pÄ patientutbildning och att ge patienterna möjlighet att vara proaktiva kring sin hÀlsa. Hennes utbildning gör det möjligt för henne att effektivt diagnostisera och behandla muskelproblematik och smÀrta, tillsammans med rehabilitering och stresshantering. Med hjÀlp av ett funktionellt tillvÀgagÄngssÀtt strÀvar hon efter att hitta och behandla grundorsaken till smÀrta, med mÄlet att förbÀttra hÀlsa och livsstil. 2013 vann Anette lÀnsfinalen av Sveriges största innovationspris för utvecklingen av Vitalmetodens huvudvÀrksbehandling. Hon har sedan dess fortsatt pÄ sin innovativa bana och har bl a skapat behandlingsmetoden Neoterapi, en naturlig vidareutveckling av Vitalmetoden som knyter samman den fysiska behandlingen med, effektiva, mentala övningar, som utförs vid ett och samma tillfÀlle.

vitalmetodens utvecklare Anette Pettersen

SmÀrta Àr inte nÄgot du ska behöva gÄ i rehab för att lÀra dig leva med. SmÀrta Àr alltid ett tecken pÄ att nÄgot i din inre eller yttre miljö inte fungerar. Tillsammans tar vi reda pÄ vad.

prisvinnande massage

Vitalmetoden har vunnit lÀnsfinalen av Sveriges största innovationspris, SKAPA, instiftat till minne av Alfred Nobel. Skapapriset Àr landets största och mest prestigefyllda innovationspris som delats ut varje Är sedan 1986. Vinnaren kan kalla sig svensk mÀstare i innovationer. Skapapriset delades ut för 28:e gÄngen Är 2013. Att stimulera innovationsviljan i Sverige Àr en nationell angelÀgenhet för att fÄ en ökad tillvÀxt.

skapa innovationspris logo

Juryns motivering: 

Anette har med Vitalmetoden etablerat en innovativ, ny och skalbar behandlingsmetod för att bota huvudvÀrk och migrÀn. En unik komplementÀrmedicinsk behandlingsmetod som kan ge mÀnniskor ett vÀrdigare liv utan kronisk vÀrk.

Vi erbjuder...

Holism

Vi ser helheten och tillsammans, med dig, gör vi ett detektivarbete för att finna orsakerna till dina besvÀr. Om nödvÀndigt skickas du till din vÄrdgivare för kompletterande undersökning. Vi har Àven analysmetoder pÄ kliniken.

Fri konsultation

Innan du bokar dina första, fyra, behandlingar vill vi, gĂ€rna, prata med dig och erbjuder dĂ€rför kostnadsfri telefonkonsultation. Vi vill veta mer om dig och du har sĂ€kert frĂ„gor om behandlingen. VĂ€lkommen att boka din konsultation. 

Garanti

Som enda terapeuter har vi pengarna-tillbaka-garanti pÄ vÄra huvudvÀrksbehandlingar. Blir du inte bÀttre inom 10 behandlingar fÄr du tillbaka behandlingskostnaden.

Prisbelönt metod

2013 vann Vitalmetoden delfinalen av Sveriges största innovationspris, instiftat till minne av Alfred Nobel.