Patientberättelser

Patient N

Blev lite långt så skickar ett mail istället. Detta är en sammanfattad version av det jag skrev om upplevelsen i min anteckningsbok typ en timme efter behandlingen.  

”Anette masserar min hals och hittar ett känsligt område och när hon trycker där ger det en intensiv strålning i huvudet (främst vid tinningarna där jag huvudsakligen har mina besvär med huvudvärken). Ganska snabbt efter att hon börjar trycka känner jag även att jag börjar fyllas av panikkänslor och då jag inte känner att jag kan lugna ner kroppen ber jag henne sluta. Hon ber mig försöka beskriva vilka känslor och tankar som är närvarande i denna panikkänsla men jag har till en början inget svar.

Vi fortsätter massagen och några sekunder in kommer paniken tillbaka och jag ber henne sluta. Detta pågår fram och tillbaka några gånger och under tiden fortsätter Anette be mig att försöka vara uppmärksam på mina tankar och känslor och beskriva dom. Tack vare detta lyckas jag rikta fokus bort från paniken och notera vad som händer bortom den och känner då en stark lust att bara släppa taget och börja gråta.

Två centrala minnen dyker upp i denna känsla och det är när jag 2 månader tidigare berättade för min bror att jag inte mår så bra och vi grät tillsammans (vi har gråtit tillsammans kanske 3-4 gånger totalt i våra liv).

Det andra centrala minnet kastar mig tillbaka 16 år i tiden då jag var 6 år gammal och mamma lämnade mig i skolan. Jag hade bytt till en ny skola då och kände ingen och under de första 2-3 månaderna när mamma lämnade mig så började jag storgråta och be henne att stanna kvar och där och då i massagebritsen kändes det som jag var fylld av samma panik som jag hade när mammas rygg försvann ut genom dörren.

Efter att Anette sagt att inget farligt kunde hända av att jag kände panik och att det skulle kunna vara skönt att släppa taget och gråta så blev det mycket enklare att vara i paniken och låta känslorna flöda och efteråt mådde jag på topp och kände mig lätt och avslappnad.”