Vitalmetoden

En rulle för hållningen

De flesta har hört talas om mobilnacke. Men hur är det med soffrygg, väskaxel, klacksena och datorbäcken? Nåja, jag må ha hittat på begreppen nu, medan jag skriver, men om du betänker dina vanligaste positioner så inser du att mode och stillasittande livsstil inte är optimalt för kroppen. Vår vanligaste ställning är krummande -framåt. Då våra muskler gör sitt bästa för att hjälpa varann. Ett problem har snart blivit fler. Men det är lätt åtgärdat med, något vi alla har hemma, ett badlakan. Vik handduken först en gång på längden och sedan rullar du ihop den till en hård rulle.

  1. För mobilnacke och soffrygg lägger du rullen på golvet och placerar dig själv ovanpå. Rullen ska ligga från skulderblad till skulderblad. Sedan är det bara att vila i 3 minuter. Detta är en motrörelse till dina vanliga krummande positioner.
  2. För väskaxel gör du som nr 1 men simmar med armarna i stora simtag där din handrygg ska stryka över golvet. 2×10 åt varje håll.
  3. För datorbäcken flyttar du ner rullen till svanken. Vila i 3 minuter. För överkurs ligger du kvar på rullen och drar knäna mot bröstkorgen. Prova också att försiktigt vagga knäna från sida till sida eller i cirkelrörelser.
  4. För klacksena ställer du dig med tårna på rullen och stretchar vaderna i tre minuter.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.