Vitalmetoden

VĂ„ra behandlingar

Lider du av lĂ„ngvarig smĂ€rta? PĂ„verkas din vardag negativt av stress och spĂ€nningar? Har du provat det mesta utan att bli symtomfri? DĂ„ Ă€r du som de flesta av vĂ„ra patienter och har Ă€ntligen kommit rĂ€tt! Vi gör vĂ„rt yttersta för att hjĂ€lpa dig bli ”kroniskt” smĂ€rtfri och fĂ„ tillbaka din livskvalitet. 
Inom Vitalmetoden behandlar alla muskulÀra problem Àven om vÄr specialitet Àr huvudvÀrk, yrsel, nack- och ryggsmÀrta. 
Vitalmetoden Àr en hands-on behandling men dÄ vi ser till helheten kan vi rekommendera vissa utredningar i vÄrden eller t ex hÄrmineralanalys för att reda ut om dina problem beror pÄ nÀringsbrister eller lagrade gifter i kroppen och dÀrefter ge kostrÄd. HÄrmineralanalyserna Àr en service till vÄra patienter och du gör den till sjÀlvkostnadspris 1.500 kr. 

Alla behandlingar tar ca 40 min (1.500 kr) men vi avsÀtter 1 timme Neoterapi tar 2 timmar (2000 kr).

SÄ hÀr gÄr det till

Vissa patienter, som hört att Vitalmetoden Ă€r en djupgĂ„ende behandling, Ă€r rĂ€dda för för att den ska vara smĂ€rtsam. Vi vill att det kĂ€nns lite, ont-skönt, men vi tvingar aldrig loss dina muskler. Vi lĂ„ter dem slĂ€ppa i sin egen takt. Detta Ă€r viktigt för resultatet. Ibland vill de inte, slĂ€ppa sitt grepp, under pĂ„gĂ„ende behandling och dĂ„ lĂ„ter vi den aktuella muskeln bero, till nĂ€sta tillfĂ€lle. Dina muskler tror att de hjĂ€lper dig, att fly eller fĂ€kta, nĂ€r de spĂ€nner sig. Med tiden kommer de pĂ„ att det kostar dem mindre energi att vara “kroniskt” anspĂ€nda. Det Ă€r, troligen, i detta skede dina problem med huvudvĂ€rk, yrsel, tinnitus och rygg- eller nacksmĂ€rta, börjar visa sig.

HuvudvÀrk

Även om huvudvĂ€rk vĂ€ldigt sĂ€llan Ă€r farligt kan det vara bra att göra en ordentlig utredning hos din vĂ„rdgivare. HuvudvĂ€rk som uppstĂ„r plötsligt efter femtioĂ„rsĂ„ldern ska alltid utredas.

Det var för vÄr unika huvudvÀrksbehandling vi vann delfinalen av SKAPA-priset. Vi har behandlat de flesta huvudvÀrkstyper med god framgÄng. Varje patient Àr en individ och ingen behandling Àr den andra lik. DÀrför Àr det viktigt att göra en djupgÄende analys av din livssituation, eventuella sjukdomar och stressorer. VÄr mÄlsÀttning Àr att du ska bli symtomfri sÄ snart som möjligt och att dina resultat blir bestÄende. 

För bestÄende resultat boka 4-6 behandlingar/2 per vecka

 

Yrsel & YrselmigrÀn

Yrsel kan ha flera orsaker som, t ex spÀnda muskler i nacken, kristallsjuka, blodtrycksfall, yrselmigrÀn och sjukdomar i nervsystemet. De patienter vi stöter pÄ har oftast spÀnda nackmuskler och yrselmigrÀn. Vid dessa typer av yrsel fÄr vi, ofta, goda resultat inom fyra behandlingar. 

Boka 4 behandlingar/2 per vecka.

NacksmÀrta

NackspÀnningar Àr ett livsstilsproblem som allt fler drabbas av. Man kanske jobbar vid en dator, Àgnar kvÀllarna Ät att huka över en mobil, har ett orörligt och stillasittande liv. Huvudet vÀger ca fem kilo och dÄ  man ofta hukar mÄnga timmar om dagen Àr det inte rygg- och nackkotorna, som det Àr tÀnkt, utan nackmusklerna som fÄr bÀra tyngden. Symtomen kan vara smÀrta frÄn nacken, en trötthetskÀnsla, tinnitus, huvudvÀrk, yrsel, synrubbningar mm.  TÀnk alltid pÄ att det Àr ryggkotorna som ska bÀra upp ditt huvud.

Boka 4 behandlingar/2 per vecka

 

RyggvÀrk & Ryggskott

NĂ€stan alla drabbas av ont i ryggen i perioder av livet. Orsakerna kan t ex vara överanstrĂ€ngning, felaktig rörelse, stillastittande, repetativa rörelser. MĂ„nga tror att det Ă€r en svag rygg som orsakar problemen. Inom Vitalmetoden anser vi att det Ă€r en rygg som Ă€r för “stark”. DĂ€rför rekommenderar vi att man inte trĂ€nar under pĂ„gĂ„ende behandling. TrĂ€ning kan i vĂ€rsta fall förvĂ€rra symtomen.

Boka 4 behandlingar/2 per vecka

Fasciaterapi

Fascian, bindvĂ€ven, Ă€r en vĂ€v som omsluter allt frĂ„n celler, organ och muskler i din kropp. Den Ă€r ditt största organ. PĂ„ senare Ă„r har man förstĂ„tt att den har lĂ„ngt fler funktioner Ă€n att bara vara en sammanhĂ„llande “pĂ„se”. Det har visat sig att den skickar impulser genom kroppen 20 ggr snabbare Ă€n nervsystemet, vĂ€xer sig tjockare nĂ€r du Ă€r orörlig, orsakar stapplighet, smĂ€rta och stelhet nĂ€r den förtjockas. Fasciaterapi skiljer sig inte sĂ€rskilt mycket frĂ„n vĂ„ra övriga behandlingsformer men krĂ€ver lite mer av dig som patient. KĂ€nner du dig fĂ„ngen i din egen kropp Ă€r det denna behandling du ska vĂ€lja.

Boka 4 behandlingar/2 per vecka

Neoterapi

Neoterapi Àr en behandlingsform sprungen ur Vitalmetoden, Priokommunikation, hypnosyntes och Neurolingvisktisk programmering, NLP. I dagslÀget Àr det endast vÄr hÀlsoutvecklare Anette Pettersen, i Stockholm, som behandlar i Neoterapi, hon har ocksÄ utvecklat metoden. 

DÄ psyket och muskulaturen samverkar och stress eller oönskade beteenden och livshÀndelser, lÀtt, tar sig uttryck i muskelspÀnningar Àr Neoterapi en naturlig vidareutveckling av Vitalmetoden.

Neoterapi Àr en kraftfull behandlingsmetod för att lösa upp negativa upplevelser frÄn det förflutna, slÀppa rÀdslor, fÄ bÀttre sjÀlvkÀnsla, vilket kan fÄ till förÀndring och slÀppa muskelspÀnningar. Den innefattar tvÄ delar, samtalet och muskelbehandlingen.

SÀttet att samtala pÄ, inom neoterapin, gÄr förbi det logiska sinnet, som vill analysera och ha kontroll. PÄ sÄ sÀtt kommer personen in i ett tillstÄnd dÀr det gÄr att arbeta med det undermedvetna, vilket ofta Àr svÄrt i ett vanligt samtal. SÀrskilt nÀr spÀnning och muskelsmÀrta finns parallellt som en del av problematiken. Inom andra branscher kallas detta för psykosomatik.

SÀttet att behandla musklerna Àr mer djupgÄende Àn vad nÄgon annan, kÀnd, behandlingsform lyckats Ästadkomma. Muskelbehandlingen pÄverkar bÄde muskler och bindvÀv. Den ökar flödet av bÄde blod och lymfa och kan pÄ sÄ sÀtt hjÀlpa kroppen att frigöra slagg. Slagg som ansamlats under lÄng tid kan orsaka smÀrta liknande den fibromyalgiker upplever.

Neoterapi anpassas efter de behov patienten har, utifrÄn t.ex. en stressig arbetsmiljö, konflikter pÄ arbetsplatsen, i familjen eller efter t ex lÄngtidssjukskrivning. Neoterapeuten möter patienten dÀr den stÄr idag och ett problem kan vanligtvis lösas under en enda behandling Àven om muskulaturen kan behöva fler behandlingar. Kognitiv beteendeterapi har lÀnge ansetts vara den snabbaste vÀgen till personlig utveckling och brukar, i genomsnitt, krÀva ca 10 sessioner.

VÄr uppvÀxt har pÄ olika sÀtt skapat strategier, mönster och förhÄllningssÀtt som vi lever utifrÄn, för att bli Àlskade, omtyckta och respekterade. En del har mer eller mindre svÄra upplevelser med sig frÄn barndomen men oavsett hur upplevelserna var sÄ vill vi inte kÀnna de kÀnslorna igen och försöker undvika dem.  LÄngvariga problem som inte fÄtt en lösning sÀtter sig, med tiden, i musklerna som blir spÀnda och smÀrtande. SpÀnda muskler skickar i sin tur feedback tillbaka till hjÀrnan att fara Àr förestÄende. Fly/fÀkta mekanismen har kopplats pÄ.

Med Neoterapi gÄr vi förbi sinnet och ner i kroppen. Vi fÄr gamla muskelminnen att slÀppa greppet. Patienten kan, övergÄende, uppleva att problemen förvÀrras. NÀr kÀnslan av konflikten blir vÀldigt stark i kroppen Àr det inte ovanligt att man vill grÄta. Vi behandlar i en tillÄtande miljö och kÀnslorna fÄr gÀrna lÀmna kroppen i den takt som passar patienten.

Behandlingen gĂ„r ut pĂ„ att patienten i sittande eller liggande position fĂ„r vĂ€lja ett, till synes, olösligt problem som stressar och orsakar spĂ€nningar och obehag. Med hjĂ€lp av neoterapeuten kĂ€nner patienten var i kroppen detta obehag eller konflikten Ă€r lokaliserad. Man fĂ„r stöd av neoterapeuten att vĂ„ga stanna kvar i det obehaget. Den vanligaste reaktionen vid konfliktminnen Ă€r att vilja ”lĂ€gga locket pĂ„â€ kĂ€nslan. Det Ă€r sĂ„ konflikten befĂ€ster sig muskulaturen. NĂ€r obehaget efter en stund klingar av hjĂ€lper neoterapeuten till att plocka upp kĂ€nslan med full kraft igen. Detta görs om och om igen vid samma behandlingstillfĂ€lle tills patienten inte lĂ€ngre förmĂ„r att kĂ€nna obehaget. Om problemet Ă€r vĂ€ldigt djupgĂ„ende kan neoterapeuten vĂ€lja att koncentrera behandlingen endast pĂ„ den mentala övningen under behandlingsessionen annars gĂ„r det utmĂ€rkt att parallellt behandla muskelspĂ€nningarna. 

Neoterapi kan Ă€ven anvĂ€ndas för medvetandegörande och coachande samtal i kombination med kroppsbehandling, för att slĂ€ppa och förĂ€ndra begrĂ€nsande trosförestĂ€llningar som vi lever efter, som t ex ”Jag duger inte”, ”Jag Ă€r inget vĂ€rd” osv. Dessa förestĂ€llningar ligger pĂ„ automatik i det undermedvetna men kan frigöras med Neoterapin i kombination med Vitalmetoden. Personens inre resurser och kreativitet frigörs samt gör att denne kan vara i kontakt med sitt inre lugn.

Inom Neoterapin arbetar vi, alltsÄ, bÄde muskulÀrt och mentalt. Du fÄr hjÀlp med att lossa dina kÀnslomÀssiga knutor sÄ vÀl som muskulÀra. Stress, blockeringar och gamla oförÀtter tas upp till ytan. VÀl dÀr analyserar vi var i kroppen kÀnslan manifesterat sig och löser upp dem en efter en. Inom Neoterapin fokuserar vi pÄ ett problemomrÄde per behandling. Varje behandlingssession tar ca 1,5 timme.

Neoterapeuter tar inte emot patienter med psykiatrisk diagnos eller problematik som bör behandlas inom sjukvÄrden.

Du bokar 1 behandling/problematik

HĂ„rmineralanalys
-att mÀta Àr att veta

HMA Àr det sÀkraste sÀttet att mÀta vilka mineraler du, eventuellt, lider brist pÄ och om det Àr detta som orsakar din huvudvÀrk och muskelspÀnning. 

Tar du ett blodprov sÄ visar det en ögonblicksbild av vitamin och mineralstatusen som cirkulerar i blodet, vid provtillfÀllet. HÄret, dÀremot, visar allt du stoppat i munnen de senaste tre mÄnaderna. HÄrprovet skickas till labbet Trace Elements i Dallas, USA dÀr det analyseras pÄ molekylnivÄ. Efter ca en mÄnad kommer provsvaret i form av en 16 sidor lÄng beskrivning av din personliga biokemi. Du fÄr kostrÄdgivning och vetskap om vilka vitamin- och mineraltillskott, just du, har behov av. Du fÄr ocksÄ veta om du har toxiner i kroppen och vad du dÄ bör göra. 

Boka 1 behandling

Andra problemomrÄden vi kan hjÀlpa dig med

 • Ryggkott
 • Ischias
 • Stelhet
 • Hormonella
 • KostomlĂ€ggning
 • Sömnproblem
 • Stress & Ångest
 • LĂ€ndryggssmĂ€rta
 • NĂ€ringsobalanser
 • Kramper
 • Åldersrelaterad eller allmĂ€n stelhet